Професій вистачить на всіх

2013-02-08

Професій вистачить на всіх

Під таким девізом 6 лютого в школі пройшов фестиваль професій.

Спитай у тата і у мами, які професії у них,

Професій різних є чимало, сповна їх вистачить на всіх.

Такими словами відкрили фестиваль учні 2 та 4 класів. В ході підготовки до нього було проведено аукціон професій, на якому кожен клас вибрав ту професію, яку мав презентувати .

І ось початок. Всі учасники хвилюються і поспішають якнайкраще розповісти і представити вибрану професію. Розпочинає 8 клас і представляє професію психолога. Дуже потрібна і важлива професія лікаря людських душ.

Учні 3 класу цікаво розповідають про професію бухгалтера. На свою презентацію вони запросили колишнього бухгалтера радгоспу Хелер Л.С., яка поділилася досвідом роботи і наголосила, що це дуже важлива і відповідальна професія.

На сцену виходять учні 9 класу, які презентують професію лікаря. Адже люди в білих халатах охороняють наше життя від бід і хвороб, вони перші, кого ми бачимо, прийшовши в життя.

Не оминули увагою професію вчителя. На світі багато різних професій, але одна із них від Бога – учитель. Він навчає читати, писати і рахувати, любити світ навколо себе, бути чуйним та милосердним до людей. Саме такі слова звучали з презентації, яку підготували учні 11 класу. Про свій професійний шлях щиро розповіла сама досвідчена вчителька школи Марчук Надія Іванівна.

Не менш важливою є, на думку учнів 6 класу, професія юриста. Діти знайомлять присутніх з широким спектром юридичних спеціальностей: адвокат, нотаріус, прокурор, слідчий, суддя.

Завершують фестиваль учні 10 класу представленням професії кухар. Сучасне життя потребує не лише знань про проготування їжі, але й повинно виховувати у людей культуру їжі та культуру вживання напоїв. Саме тому учні провели знайомство з професіями не лише кухаря, а й розповіли про роботу офіціанта, сомельє, бармена, менеджера ресторанного бізнесу.

В ході фестивалю учні дізналися також про вимоги до вступу на навчання з тієї чи іншої професії, де знаходяться навчальні заклади, які готують працівників різних спеціалістів. Діти дізналися про позитивні і негативні сторони професій, які представляли присутнім.

З цікавістю учні і вчителі слухали запрошену гостю, викладача інформатики та комп’ютерних технологій Маринівського аграрного ліцею Тулічеву В. В. Вона розповіла про можливості для навчання різних професій в ліцеї, досягнення їхніх студентів, і що саме головне, перспективи працевлаштування випускників ліцею в подальному житті.

Час сплив дуже швидко, учні молодших класів поглибили свої знання про світ професій, а випускники отримали цікаву і корисну інформацію про можливості навчання і вибору професії в подальшому житті.

/Files/images/DSCN1548.JPGВиступ Тулічевої В.В./Files/images/DSCN1556.JPGТаємниці світу професій/Files/images/DSCN1552.JPGСмачного!/Files/images/DSCN1558.JPGЛюди в білих халатах

Кiлькiсть переглядiв: 215

Коментарi