• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг.

Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг.

2017-01-20

/Files/images/IMG_4186.JPG

Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг.

Історія становлення державності завжди складна і заплутана. Кожен народ пройшов довгий шлях з війнами, горем та втратами. Тож споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України.

Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на багатотисячному зібранні було урочисто проголошено об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності. Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.

Виховання національної свідомості учнів і людської гідності, відродження паростків духовності, формування рис громадянина української держави. Пробудження інтересу до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народ, виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини.

/Files/images/IMG_4168 - копия.JPG

/Files/images/IMG_4170 - копия.JPG

/Files/images/IMG_4173.JPG

/Files/images/IMG_4174.JPG

/Files/images/IMG_4175.JPG

/Files/images/IMG_4176.JPG

/Files/images/IMG_4177.JPG

/Files/images/IMG_4177.JPG/Files/images/IMG_4183.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 178

Коментарi