• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 26 квітня – День Чорнобильської трагедії.

26 квітня – День Чорнобильської трагедії.

2016-04-26

/Files/photogallery/719/IMG_20160426_110229.jpg

26 квітня – День Чорнобильської трагедії.

26 квітня 1986 року. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, за 110 км. від столиці України Києва, сталася аварія, небачених до нині масштабів. Мов грім серед ясного неба, прокотився вибух 4-го енергоблока Чорнобильської АЕС.

Ця подія набула характеру велетенської екологічної катастрофи, що зачепила життя десятків мільйонів людей в Україні та в сусідніх країнах. Причиною аварії стали використання застарілого (недосконалого) типу реактора, порушення технологічної дисципліни, допущення помилок під час проведення технологічного експерименту, домінування при прийнятті рішень політичних факторів над економічними, екологічними, моральними. Збитки від катастрофи не піддаються обліку, бо неможливо оцінити шкоду, завдану здоров'ю людей, втрати від радіоактивного забруднення довкілля, орних земель, джерел водопостачання, рідних домівок.

Ось вже 30 років ця невигойна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, і продовжує завдавати шкоди здоров’ю мільйонів українців. Наслідки чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління.

26 квітня по праву називається Днем національної жалоби. Про те, що сталось, не можна забувати. Лише пам'ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє здоров'я та життя. Пам'ять — це данина живих усім, хто загинув, рятуючи інших. Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам'яті, що не даватимуть забути про трагедію.

Проте, скільки б не пройшло часу, все одно чорнобильський біль чорною гіркотою осідає в душах українців. Ця трагедія навіки оселилась у людських серцях. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Чорнобильська трагедія жорстоко нагадує нам про те, що люди ще не зовсім освоїли могутню енергію атома.

І Здавалося б, з року в рік Чорнобильська трагедія залишається у минулому, але пам’ять – ось те, що робить людину людиною. Трагедія Чорнобиля не минула. Вона триває й понині, бажаємо ми того чи ні. Тому забувати про те ми не маємо права заради себе і заради майбутніх поколінь.

Вчителі, діти Зеленоярської ЗОШ I-II ступенів взяли участь у вшануванні пам'яті жертв трагедії на Чорнобильській атомній електростанції .Організовано сходивши до церкви діти,вчителі поставили свічки пам’яті всім учасник цієї трагедії, помолилися за загиблих героїв і за здоров’я тих хто ще живе.

/Files/photogallery/719/IMG_20160426_105709.jpg/Files/photogallery/719/IMG_20160426_110042.jpg/Files/photogallery/719/IMG_20160426_110544.jpg/Files/photogallery/719/IMG_20160426_113050.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 209

Коментарi