День Святого Миколая!!!!!

2015-12-18

19 грудня в Україні святкують День святителя і чудотворця Миколая. Він вважається захисником бідних і знедолених. Найбільше його люблять діти, для яких Миколай був і є "почесним охоронцем".

Історія свідчить, що Миколай жив за часів імператора Костянтина (ІV ст.) і був архієпископом у Мирах. Народився у багатій сім'ї і зріс доброю й чуйною до чужої біди дитиною.

Батьки його померли дуже рано. І хоча хлопчикові нічого не бракувало, він жив під опікою родичів, все ж таки відчував нестачу батьківської ласки і любові. Маленький сирота все частіше тікав з багатого будинку до друзів, дітей убогих батьків, котрі жили в темних глиняних хатах і нерідко йшли спати голодними.

Найбільше бідувала родина Петруся. Батько був уже дуже старим і немічним, мати лежала хвора, а сам Петрусь бігав у холод босим. Ввечері Миколай тихенько, щоб слуги не бачили, побіг до комори, набрав у торбину борошна, налив пляшку олії, набрав повні кишені яблук, відшукав пару теплих панчох і нові постільці та й сховав усе у велику торбу. Вранці старий батько знайшов торбу коло свого порогу і не міг натішитися дарунками. А хто це міг зробити і кому дякувати, не знав.

Минули роки. Миколай став священиком. Віддав усе своє майно бідним людям і скрізь чинив тільки добро. Одного разу він врятував невинного чоловіка, батька багатьох дітей, від страти, запропонувавши за те своє життя, проте помилували обох.

Священик Миколай своїм милосердям заслужив винагороду у Бога - благодать творіння чудес. Кожного року 19 грудня у день ангела св. Миколая ми справляємо це улюблене всіма свято.

В цю ніч усі мають бути щасливі. І ті, що роблять дарунки, і ті, що отримують їх. Зазвичай маленьким дітлахам ховають дарунки під подушку, аби вранці дитя могло натішитися бажаним даруночком.

Діти свято вірили і вірять в існування доброго захисника Миколая і намагаються не гнівити його. І тоді Святий принесе дарунки і солодощі.

Святий Миколай завітав і до Зеленоярської школи.Бажаний гість роздав солодкі подарунки всім діткам школи.
А в актовому залі відбувся цікавий захід, який підготували учні
школи . Діти розповідали про історію улюбленого зимового свята, про Святого Благодійника, якого в народі іменують Великим Чудотворцем та славили Миколая піснями і віршами.

/Files/photogallery/719/IMG_7111.JPG
/Files/photogallery/719/IMG_7109.JPG/Files/photogallery/719/IMG_7107.JPG/Files/photogallery/719/IMG_7095.JPG/Files/photogallery/719/IMG_7093.JPG/Files/photogallery/719/IMG_7090.JPG/Files/photogallery/719/IMG_7077.JPG/Files/photogallery/719/IMG_7076.JPG/Files/photogallery/719/IMG_7080.JPG/Files/photogallery/719/IMG_7070.JPG/Files/photogallery/719/IMG_7060.JPG/Files/photogallery/719/IMG_7057.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 201

Коментарi